Over ons

Over Voetbalkern

“Wij willen versnippering van kennis en passie tegengaan”

Voetbalkern: door de trainer, voor de trainer

Voetbalkern is opgericht door Sander Jacobsen en Gert Jan Stevens, twee gepassioneerde voetballiefhebbers met jarenlange ervaring als trainers. We delen een gemeenschappelijke visie: het bundelen van voetbalkennis en het ondersteunen van trainers bij hun ontwikkeling.

Sander Jacobsen is mede-eigenaar van Voetbalkern. In zijn dagelijks leven werkt hij in de sales en is hij een trotse vader. Hoewel hij momenteel niet actief is als trainer, blijft hij verbonden met zijn club HZVV in Hoogeveen, waar hij als speler actief is. Sander heeft een diploma in Lichamelijke Opvoeding en heeft zijn TC3-diploma behaald in 2007. Hij heeft veel ervaring opgedaan als trainer van de E-selectie bij HZVV, waarbij hij vooral gefocust was op de individuele ontwikkeling van de spelers. Later heeft hij zich gericht op het ondersteunen van beginnende trainers binnen de vereniging door het aanpassen van het jeugdbeleidsplan en het implementeren van carrouseltrainingen voor de E-jeugd.

Gert Jan Stevens, ook mede-eigenaar van Voetbalkern, heeft sinds juli 2019 zijn eigen onderneming. Voetbal is altijd zijn grootste passie geweest, en hij is dagelijks bezig met zijn hobby. Naast het spelen van voetbal op recreatief niveau, is hij ook actief als trainer. Hij heeft jarenlang het team HZVV JO15-1 getraind, dat actief is op het derde divisie niveau. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met verschillende beleidsmatige zaken. Gert Jan is voortdurend bezig met het vergaren van nieuwe kennis en het opdoen van nieuwe inzichten.

Voetbal is altijd in ontwikkeling

De reden waarom we dit platform, Voetbalkern, zijn gestart, is omdat we geloven dat voetbaltrainers nooit zijn uitgeleerd. De voetbalsport in Nederland evolueert voortdurend, met nieuwe regels en verschillende wedstrijdvormen. Dit betekent dat trainers constant moeten blijven schakelen en zich moeten aanpassen aan deze ontwikkelingen. Maar waar haal je als trainer al deze kennis vandaan?

Bij Voetbalkern geloven we dat het op een gegeven moment gemakkelijk is om in dezelfde routine te blijven hangen. Daarom hebben we boekjes ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen voor zowel beginnende als ervaren trainers. Deze boekjes bieden waardevolle informatie en praktische tips om jou als trainer te ondersteunen en te inspireren.

Maar we doen meer dan alleen het aanbieden van boekjes. We streven ernaar om een levendige community te creëren waar trainers van elkaar kunnen leren. We geloven dat het delen van kennis en ervaringen met andere trainers een geweldige manier is om jezelf verder te ontwikkelen. Door lid te worden van onze community krijg je de kans om in contact te komen met gelijkgestemde trainers, nieuwe inzichten op te doen en elkaar te stimuleren.

We vinden het belangrijk dat trainen leuk en gemakkelijk is. Daarom streven we ernaar om jou als trainer te ondersteunen en te voorzien van de tools die je nodig hebt om jouw spelers te verbeteren en te ontwikkelen. We willen jou helpen om jouw trainingssessies boeiend en effectief te maken, zodat jouw spelers het beste uit zichzelf kunnen halen.

Of je nu net begint als trainer of al jarenlange ervaring hebt, bij Voetbalkern ben je op de juiste plek. Onze boekjes en community zijn er om jou te ondersteunen, zodat je jouw vaardigheden als trainer kunt versterken en jouw spelers kunt stimuleren om te groeien en te excelleren.